Vad är djupvågsbehandling?


Djupvågsbehandling är ett kraftfullt och skonsamt sätt att öka hästens & hundens rörlighet och avslappning.

Med harmoniska pulseringar/vibrationer som sprids genom hästens bindvävsstrukturer både djupt och brett minskar den spänningar, ökar cirkulationen och flödet av vätska i kroppen.


När jag jobbar med maskinen på häst kombinerar jag den med vanlig massage. Efter att jag palperat musklerna värmer jag upp kroppen med massage sedan lägger jag djupvågsbehandling och avslutar med att känna igenom hästen igen. Behandlingen tar ca 1-1,5 timme för häst och ca 30-45 min för hund. Skulle det visa sig att hästen/hunden inte accepterar maskinen så tvingar jag mig inte på en den utan då är det bättre med laser eller endast massage. De hästar som ex är rädda för klippmaskiner brukar inte acceptera djupvågen då den burrar och låter lite.


Vad är medicinsk laser?

Jag jobbar med medicinsk laser från irradia. Lasern är till skillnad från djupvågen nästan helt tyst och den vibrerar inte, bra att använda på djur som är lite rädda. Laser lindrar smärta, påverkar inflammationer, infektioner & svullnader. Positiva effekter vid ledvärk, nack- och ryggvärk, senproblem, artros, reumatism och diverse muskelproblem. Den påskyndar återhämtning i kroppen och hjälper till med läkning av sår.


Karens för häst är 96 timmar vid tävling och 7 dgr för hund. ( laser & djupvåg)


Vibrationsträning för hund:

Vibrationsplattan har visat sig vara ett mycket bra alternativ till t ex vanlig massage vid spända ryggar, överbelastningsproblematik mm – cirkulationen ökas mer på djupet än vid massage. Vibrationsplattan kan även användas till statisk muskelträning.

Faktorer som påverkar träningen och behandlingen är hastigheten eller svängningarna på vibrationsplattan. Den utför rörelser mellan 5 och 30 hertz. Rörelserna sker i vertikala plan (upp och ned) och detta ger lederna naturlig belastning. Genom impulserna från plattan framkallas en sträckreflex som får musklerna i djurets ben, höfter, bål och rygg att spänna sig och slappna av omväxlande.

Alla djur låter sig inte masseras och då kan vibrationsplatta vara ett bra alternativ. De lägre frekvenserna används för avslappning.


Varmt välkomna!