Vad är djupvågsbehandling?


Djupvågsbehandling är ett kraftfullt och skonsamt sätt att öka hästens & hundens rörlighet och avslappning.

Med harmoniska pulseringar/vibrationer som sprids genom hästens bindvävsstrukturer både djupt och brett minskar den spänningar, ökar cirkulationen och flödet av vätska i kroppen.


När jag jobbar med maskinen på häst kombinerar jag den med vanlig massage. Efter att jag palperat musklerna värmer jag upp kroppen med massage sedan lägger jag djupvågsbehandling och avslutar med att känna igenom hästen igen. Behandlingen tar ca 1-1,5 timme för häst och ca 30-45 min för hund. Skulle det visa sig att hästen/hunden inte accepterar maskinen så tvingar jag mig inte på en den utan då är det bättre med laser eller endast massage. De hästar som ex är rädda för klippmaskiner brukar inte acceptera djupvågen då den burrar och låter lite.


Vad är medicinsk laser?

Jag jobbar med medicinsk laser från irradia. Lasern är till skillnad från djupvågen nästan helt tyst och den vibrerar inte, bra att använda på djur som är lite rädda. Laser lindrar smärta, påverkar inflammationer, infektioner & svullnader. Positiva effekter vid ledvärk, nack- och ryggvärk, senproblem, artros, reumatism och diverse muskelproblem. Den påskyndar återhämtning i kroppen och hjälper till med läkning av sår.


Karens för häst är 96 timmar vid tävling och 7 dgr för hund. ( laser & djupvåg)


Om man endast vill boka för hund har jag mottagning i Nybrostrand.

För mer uppdateringar besök gärna facebooksida: "Anna Sjödin- Häst & Hund i Balans" eller

instagram: @hastochhundibalans


Varmt välkomna!